Om meg


Hei! Mitt navn er Tjerand Silde – velkommen til min personlige blogg!

Jeg er oppvokst i Etne kommune i Hordaland. Gjennom hele oppveksten min har jeg vært glad i idrett og å være naturen, men også veldig interessert i matematikk og naturfag. På videregående gikk jeg i Haugesund og der hadde jeg fordypning i toppidrett og realfag, men bestemte meg for å satse videre på matematikk på universitetet – ved NTNU i Trondheim.

Grunnen til at jeg studerer matematikk er fordi jeg alltid har likt tall, mønstre og å utforske logiske sammenhenger i naturen. Hemmeligheter og skjulte beskjeder har også alltid fascinert meg, og dermed valgte jeg å fordype meg i kryptografi og internettsikkerhet. Spesielt har jeg valgt å studere elliptiske kurver, som er grunnlaget for moderne kryptografi. For dere som er ekstra interessert, så kan dere klikke her for å lese min bacheloroppgave.

I studietiden min i Trondheim har jeg engasjert meg mye i realfagsformidling gjennom prosjekter som Vektorprogrammet, Ent3r og Kodeklubben – noe som har gitt meg mange spennende opplevelser og nye erfaringer. Jeg kan anbefale å trykke på lenkene og lese mer om hvert av prosjektene.

Våren 2015 flyttet jeg til Oslo for å jobbe videre med realfag- og teknologiformidling som prosjektleder for Lær Kidsa Koding. I denne jobben holdt jeg programmeringskurs for både barn og voksne, holdt foredrag om teknologi, skrev læreplaner og lærerveiledninger for bruk av programmering i skolen, koordinerte de over 110 kodeklubbene rundt om i Norge og arrangerte kurs og konferanser med fokus på programmering. Jeg hadde denne jobben frem til 31/12/2016.

Samtidig som jeg flyttet til Oslo så tok jeg faget MNKOM4000 Formidling og vitenskapsjournalistikk på Universitetet i Oslo. Faget gav muligheter til å bli enda flinkere med formidling, og viste seg da å være midt i blinken for meg! I samband med dette faget opprettet jeg denne bloggen, og her poster jeg innlegg som både er relatert til faget, men også mine egne tanker om utdanning, realfag og teknologi.

Sjekk også ut mine innlegg på kidsakoder.no og talentblogg.no.

– Tjerand